Yüksek Gerilim İşletme Sorumluluğu, Topraklama Ölçümü, Periyodik Kontrol, Elektrik Tesisatı Kontrolü, Kompanzasyon Takibi ve Bakımı, Yüksek Gerilim Sorumluluğu, Trafo İşletme Sorumluluğu, YG İşletme Sorumluluğu, Yüksek Gerilim İşletme (Trafo) Sorumluluğu, Yüksek Gerilim Trafo İşletme Sorumluluğu, Trafo Müşavirliği, Periyodik Muayene, Periyodik Ölçüm, Periyodik Kontrol Raporu, Topraklama Direnci Ölçümü, Topraklama Raporu, Topraklama Ölçüm Raporu, Topraklama Ölçümü Raporu, Elektrik İç Tesisat Kontrolü, Elektrik İç Tesisat Periyodik Kontrolü, Elektrik İç Tesisat Uygunluk Kontrolü, Elektrik Tesisatı Periyodik Kontrolü, Kompanzasyon Takibi, Kompanzasyon Panosu Bakımı, Kompanzasyon Raporlama, Kompanzasyon Takip Sistemi, Kompanzasyon Ceza Takibi

Blog

Topraklama Ölçümü Neden Önemlidir ve Periyotları Nelerdir?




Topraklama, bir elektrik tesisatının en önemli bileşenlerinden bir tanesidir. Dolayısıyla topraklama tesisatı ne kadar sağlam olursa tesislerin veya işletmelerin elektriksel güvenliği o kadar yüksek olacaktır.

Topraklama Ölçümü Neden Önemlidir?
Tesis veya işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği açısından çalışanların emniyetinin sağlanması, elektriksel sistemlerde hataların oluşmasını ve kullanılan makinelerin de olası hata akımlarından dolayı zarar görmesini engellemek için topraklama ölçümü periyodik olarak gerçekleştirilmedir.

Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği çerçevesinde, alanında uzman elektrik mühendisleri tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen topraklama ölçümü ile can ve mal güvenliğinin sağlanması ile beraber tesis veya işletme içerisinde bulunan artık akım anahtarı (kaçak akım rölesi), parafudr, termik manyetik şalter, otomatik sigorta vb. gibi elektriksel koruma sistemlerinin de doğru çalışması açısından oldukça önem arz etmektedir.

Topraklama Ölçümü Periyotları Nelerdir?
Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği Ek-P gereğince, topraklama ölçümü periyotları;

  • Elektrik üretim, iletim ve dağıtım tesisleri için 2 yıl,
  • Enerji nakil ve dağıtım hatları için 5 yıl,
  • Sanayi tesisleri ve ticaret merkezleri için;
  • Topraklamalara ilişkin dirençlerin, muayene ve ölçülmesi için 1 yıl,
  • Topraklama tesisleri ile ilgili diğer muayene, ölçme ve kontroller için 2 yıl,
  • Sabit olmayan tesisler içi;
  • Sabit işletme elemanları için 1 yıl,
  • Yer değiştirebilen işletme elemanları için 6 ay,

  • Parlayıcı, patlayıcı tehlikeli ve zararlı maddelerle çalışılan iş yerleri ve işlerde alınacak tedbirler hakkında tüzük kapsamındaki topraklama tesisleri ile ıslak ortamlarda çalışılan iş yerlerindeki topraklama tesislerinin muayene, ölçme ve denetleme periyotları 1 yılı aşamaz şeklinde belirtilmiştir.

    Topraklama ölçümü hizmeti ve diğer tüm elektriksel ve mekanik teknik hizmetlerimiz ile alakalı daha fazla bilgi sahibi olmak için www.asisttech.com.tr sitemizi inceleyebilir ve detaylı bilgi almak için iletişim kanallarımız ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.


     WhatsApp Destek Hattı