Yüksek Gerilim İşletme Sorumluluğu, Topraklama Ölçümü, Periyodik Kontrol, Elektrik Tesisatı Kontrolü, Kompanzasyon Takibi ve Bakımı, Yüksek Gerilim Sorumluluğu, Trafo İşletme Sorumluluğu, YG İşletme Sorumluluğu, Yüksek Gerilim İşletme (Trafo) Sorumluluğu, Yüksek Gerilim Trafo İşletme Sorumluluğu, Trafo Müşavirliği, Periyodik Muayene, Periyodik Ölçüm, Periyodik Kontrol Raporu, Topraklama Direnci Ölçümü, Topraklama Raporu, Topraklama Ölçüm Raporu, Topraklama Ölçümü Raporu, Elektrik İç Tesisat Kontrolü, Elektrik İç Tesisat Periyodik Kontrolü, Elektrik İç Tesisat Uygunluk Kontrolü, Elektrik Tesisatı Periyodik Kontrolü, Kompanzasyon Takibi, Kompanzasyon Panosu Bakımı, Kompanzasyon Raporlama, Kompanzasyon Takip Sistemi, Kompanzasyon Ceza Takibi

Blog

Periyodik Kontrol (Muayene) Raporlarında Hangi Bilgiler Yer Almalıdır?




İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği gereğince gerçekleştirilen periyodik kontrol akabinde, ilgili iş ekipmanı ile ilgili olarak periyodik kontrol raporu düzenlenir. Düzenlenen periyodik kontrol raporunda aşağıdaki bölümler yer almalıdır:

Genel Bilgiler
Bu bölümde işyerinin adı, adresi, iletişim bilgileri (telefon, elektronik posta adresi ve benzeri), periyodik kontrol tarihi, işe başlama ve bitiş saati, normal şartlarda yapılması gereken bir sonraki periyodik kontrol tarihi, periyodik kontrol metodu ve gerekli görülen diğer bilgilere yer verilir.

Periyodik Kontrol Metodu
Bu bölümde ilgili standart numarası ve adı, yoksa üreticinin tavsiye ettiği metotlar, bu bilgiler mevcut değilse risk değerlendirmesi sonucunda karar alındığı belirtilir.

Ekipman Bilgileri
Raporun bu bölümünde periyodik kontrole tabi tutulacak iş ekipmanı için gerekli görülen teknik özellikler ve diğer bilgilere yer verilir.

Ekipman Etiket Bilgileri
Bu bölümde periyodik kontrole tabi tutulacak iş ekipmanının bilgi etiketinde yer alan adı, markası, modeli, imal yılı, seri numarası ve benzeri bilgiler ile ekipmanın izlenebilirliğini sağlayan teknik özelliklere yer verilir.

Tespit Edilen Bilgiler
Periyodik kontrol yapılırken ekipman ve bileşenlerinin anlık durumunu tarif etmek ve periyodik kontrol sonrası yapılacak olası değişiklikleri belirleyebilmek için periyodik kontrolü yapmaya yetkili kişi tarafından gerçekleştirilen ölçüm ve/veya tespit edilen değerler ile ekipmanının kullanım yeri ve amacı belirtilir.

Test Değerleri
Periyodik kontrol yapılırken uygulanan testler ile ilgili gerekli bilgiler belirtilir.

Ölçüm Aletleri Bilgileri
İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği EK-III 1.7.2.2 maddesinde belirtilen değerleri ölçmek için periyodik kontrol esnasında kullanılan ölçüm aletlerinin adı, seri numaraları, kalibrasyon bilgileri ve benzeri belirleyici özellikleri belirtilir.

Muayene Kriterleri ve Testler
Raporun bu bölümünde İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği EK-III 1.7.1.1 maddesinde belirtilen metoda göre oluşturulmuş muayene kriterleri ve EK-III 1.7.2.2 maddesinde tespit edilen değerlerin, EK-III 1.7.2.1 maddesinde yer verilen iş ekipmanının teknik özelliklerini karşılayıp karşılamadığı hususu ile ilgili standart ve teknik literatürde yer alan sınır değerlere uygun olup olmadığı kıyaslanarak değerlendirilir.

Kusur Açıklamaları
Yapılan periyodik kontrol sonucunda ekipmanla ilgili kontrol kriterlerine göre iş sağlığı ve güvenliği yönünden belirlenen uygunsuzluklar belirtilir.

Notlar
Periyodik kontrol sürecine ait detaylar varsa bu bölümde belirtilir. Uygunsuzluk veya raporun diğer bölümlerine ait herhangi bir ifade bu bölümde belirtilemez.

Sonuç ve Kanaat
Raporun bu bölümünde periyodik kontrole tabi tutulan iş ekipmanında periyodik kontrol kapsamı içerisinde yer alan testler ve/veya muayenelere ilişkin sonuçlar ve bu sonuçlara göre periyodik kontrol yapmaya yetkili kişinin kanaati belirtilir. Bu bölümde aynı zamanda, kontroller sırasında güvenli kullanıma yönelik sakınca oluşturacak bir kusur tespit edilmesi durumunda iş ekipmanının uygunsuzluk giderilene kadar kullanılamayacağı, güvenli kullanıma yönelik herhangi bir kusur tespit edilmemesi durumunda ise kullanılabileceği açıkça belirtilir.

Periyodik Kontrolü Yapmaya Yetkili Kişi Bilgileri ve Onay
Bu bölümde periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişinin adı soyadı, mesleği, EKİPNET kayıt numarası ile raporun kaç nüsha olarak düzenlendiği belirtilerek imza altına alınır. Periyodik kontrol yapmaya yetkili kişinin imzasının bulunmadığı raporlar geçersizdir.

Ayrıca Asisttech tarafından verilen periyodik kontrol raporları, ilgili mevzuat açısından iş sağlığı ve güvenliği denetimleri, tedarikçi denetimleri, ruhsat denetimleri, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı müfettişleri resmi denetimleri ve diğer özel denetimlerde geçerlidir.

Periyodik kontrol hizmeti ve diğer tüm elektriksel ve mekanik teknik hizmetlerimiz ile alakalı daha fazla bilgi sahibi olmak için www.asisttech.com.tr sitemizi inceleyebilir ve detaylı bilgi almak için iletişim kanallarımız ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.


 WhatsApp Destek Hattı