Yüksek Gerilim İşletme Sorumluluğu, Topraklama Ölçümü, Periyodik Kontrol, Elektrik Tesisatı Kontrolü, Kompanzasyon Takibi ve Bakımı, Yüksek Gerilim Sorumluluğu, Trafo İşletme Sorumluluğu, YG İşletme Sorumluluğu, Yüksek Gerilim İşletme (Trafo) Sorumluluğu, Yüksek Gerilim Trafo İşletme Sorumluluğu, Trafo Müşavirliği, Periyodik Muayene, Periyodik Ölçüm, Periyodik Kontrol Raporu, Topraklama Direnci Ölçümü, Topraklama Raporu, Topraklama Ölçüm Raporu, Topraklama Ölçümü Raporu, Elektrik İç Tesisat Kontrolü, Elektrik İç Tesisat Periyodik Kontrolü, Elektrik İç Tesisat Uygunluk Kontrolü, Elektrik Tesisatı Periyodik Kontrolü, Kompanzasyon Takibi, Kompanzasyon Panosu Bakımı, Kompanzasyon Raporlama, Kompanzasyon Takip Sistemi, Kompanzasyon Ceza Takibi

Blog

Akümülatör (Akü) Periyodik Kontrol ve Muayenesi




Elektrik enerjisini kimyasal enerji şeklinde depolayan, istenildiği zaman bunu elektrik enerjisi olarak dışarı veren cihazlara akümülatör (akü), yetkili kuruluşlar tarafından ilgili standart ve yönetmelikler doğrultusunda periyodik olarak uygunluğunun denetlenmesi işlemine ise akümülatör (akü) periyodik kontrol ve muayenesi denir.

Akümülatör (Akü) Periyodik Kontrol ve Muayene Süresi
İlgili standartlarda aksi belirtilmediği sürece, akümülatör (akü) periyodik kontrol ve muayenesi azami yılda bir kez yapılır.

Akümülatör (Akü) Periyodik Kontrol ve Muayene Standartları
Akümülatör (akü) periyodik kontrol ve muayenesi, imalatçının belirleyeceği şartlar kapsamında yapılır.

Akümülatör (Akü) Periyodik Kontrol ve Muayene Yapmaya Yetkili Kişiler
Akümülatör (akü) periyodik kontrol ve muayenesi yetkili olan; elektrik mühendisleri, elektrik-elektronik mühendisleri ve elektrik eğitimi bölümü mezunu teknik öğretmenler, elektrik tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır.

Akümülatör (Akü) Periyodik Kontrol ve Muayene Raporu
Periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişiler tarafından yapılacak kontroller sonucunda akümülatör (akü) periyodik kontrol ve muayene raporu düzenlenir. Akümülatör (akü) periyodik kontrol ve muayenesi sonucunda düzenlenecek raporda genel bilgiler, periyodik kontrol metodu, ekipman bilgileri, ekipman etiket bilgileri, tespit edilen bilgiler, test değerleri, ölçüm aletleri bilgileri, muayene kriterleri ve terler, kusur açıklamaları, notlar, sonuç ve kanaat ve periyodik kontrolü yapmaya yetkili kişi bilgileri ile beraber onay bölümü bulunur.

Asisttech tarafından verilen akümülatör (akü) periyodik kontrol ve muayene raporu, ilgili mevzuat açısından iş sağlığı ve güvenliği denetimleri, tedarikçi denetimleri, ruhsat denetimleri, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı müfettişleri resmi denetimleri ve diğer özel denetimlerde geçerlidir.

Ayrıca Asisttech, İş Ekipmanlarını Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ nde belirtilen tüm iş ekipmanlarının periyodik kontrol ve muayenelerini, uzman kadrosu ile bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Periyodik kontrol hizmeti ve diğer tüm elektriksel ve mekanik teknik hizmetlerimiz ile alakalı daha fazla bilgi sahibi olmak için www.asisttech.com.tr sitemizi inceleyebilir ve detaylı bilgi almak için iletişim kanallarımız ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.


 WhatsApp Destek Hattı